Школске секције
У нашој школи је организован рад у великом броју секција. Овде наводимо неке од њих.
- Историјска секција (Стојановић Паул)
- Ликовна секција (Александра Микић)
- Рецитаторска секција на енглеском језику (Биљана Стојковић, Александра Луковић)
- Драмска секција (Љубисављевић Александра)
- Литерарна секција (Ђерић Оливера)
- Креативна радионица (Олгица Спасић)
- Акваристика (Слободан Стојковић)
- Пчеларство (Сузана Ђорђевић, Слободан Стојковић)
- Кинологија (Душан Трајковић)
- Фелинолошка секција (Гордана Трајковић)
- Сточарска секција (Маричић Нела)
- Секција за израду пекарских производа (Јелена Вукашиновић, Снежана Филиповић)
- Секција за израду прехрамбених производа (Наташа Иванчевић, Цаја Јовановић)
- Достигнућа младих(Братислава Милетић, Јелена Вукашиновић)
- Кројачка секција (Гордана Филиповић, Весна Јовановић)
Наш завичај у античком добу - Смедерево и околина у средњем веку - Смедерево у 19 веку - Смедерево и околина у Првом светском рату - Смедерево и околина у Другом светском рату - Наш завичај у Социјалистичкој Југославији
Примитивна племенска уметност - Цивилизације прошлости - Стрип - Уметност 21. века - Трагом наслеђа - Времеплов
Слушање познатих рецитатора и глумаца, као и изговор домаћих говорника - Читање поезије и прозе на енглеском језику - Изговор погодних и адекватних песама - Вокална експресија, интонација, интензитет - Учење песама напамет - Темпо, гест, мимика, импровизација - Увежбавање, припрема и реализација такмичења - Јавни наступ, однос према слушаоцима, победа треме
Припреме за учешће на програмима у оквиру манифестација Смедеревска јесен и Смедеревска песничка јесен; припреме за новогодишње програме на школском и градском нивоу; организовање драмских радионица и сусрета са професионалним глумцима, сценаристима, писцима и другим културним радницима; припреме за обележавање Дана школе; присуство и учешће на Позоришном фестивалу Нушићеви дани; праћење позоришних фестивала у др. градовима; програми на отвореном (школско двориште, Тврђава, градски трг); присуство и учешће на фестивалу Театар у тврђави; организовање интерактивних драмских радионица за наступе у разним друштвеним установама (старачки дом, Црвени крст, вртићи и предшколске установе, спортски кампови); припрема тематских, пригодних и хуманитарних представа.
Конституисање сеције, договор о раду, израда плана рада - Фонетске, фонолошке, правописне и и стилске вежбе - Писање есеја, извештаја и облика новинарског изражавања - Детаљније упознавање са функц. стиловима, формама изражавања, стилским фигурама - Присуствовање на књ. вечерима и трибинама у ЦЗК и библиотекама, Музеју и др. установама културе - Учествовање на конкурсима - Учешће у манифестацијама Смедеревска песничка јесен, Нушићеви дани… - Организовање радионица и сусрета са писцима, сценаристима, глумцима и сл - Обележавање Дана школе, Дана Светог Саве и датума важних за школу - Сарадња са другим секцијама
Набавка сировина и прибора неопходних за рад секције. Производња сапуна. Прављење уникатних предмета. Паковање. Производња стикова. Производња бутера за тело. Прављење новогодишњих маски, магнета. Производња лабела и масти за усне. Осликавање гардеробних делова. Производња прашка за веш и сапуна за флеке. Паковање. Производња цинкове пасте. Сликање. Производња биодезодоранаса.
Прављење и одржавање акваријума, одабир акваријумскух рибица, биотички и абиотички фактори, исхрана акваријумских рибица, најчешће болести акваријумских рибица и њихово превенирање и лечење.
Апитерапија, препарати и рецептуре.
Евиденција расних паса, испитне групе.
Порекло и доместификација мачака, оцена телесне грађе, конституције и кондиције мачака, подела раса мачака по ФИФЕ класификацији, размножавање мачака и одгајање мачића, селекција на основу екстеријера, радних способности, порекла и потомства мачака, поступак са мачкама, контрола идентитета, оцена расног типа, посета изложби мачака у зависности од термина изложби.
Коришћење таблица у исхрани. Израчунавање сирове целулозе и протеина у хранивима. Израчунавање сварљиве целулозе и протеина у хранивима. Учешће микрофлоре и ензима из хране у разлагању хранљивих материја у бурагу. Разлагање ВМА-а, протеина и липида у органима за варење свиња. Коришћење енергије за испитивање храњиве вредности хранива.
Израда славског колача, Израда пекарских производа на задату тему
Производња различитих прехрамбених производа на задату тему - Производња прехрамбених производа по оригиналним рецептурама - Аранжирање и презентација прехрамбених производа
Израда пословне идеје. Израда маркетинг плана. Израда финансијског плана. Израда бизнис плана. Презентација бизнис плана. Избор сировина и рецептуре. Израда калкулација сировина. Израда производа. Презентација производа.
Израда одевних предмета на основу скице изабраног модела. Израда модела одевних предмета за Светосавску свечаност. Израда уникатне колекције за такмичење текстилних и кожарских школа.
За више информација посетите остале локације на нашем сајту, или дођите у нашу школу.
Желимо Вам пријатан боравак на нашем сајту,
у нади да ћете пронаћи информације које Вас интересују.