ednevnik
ednevnik
ednevnik

Значајне информације о упису у средњу школу

Као и претходних година од увођења електронског уписа излази информатор. До сада је информатор помогао многима да се лакше определе за школу. Налазите пред важном одлуком коју школу уписати односно, којим ћете се занимањем бавити у будућности. Дилема је велика, а одлука се мора донети. Због тога Министарство просвете, као и претходних година, објављује Конкурс који ће вам пружити нека упутства која се тичу уписа у средњу школу.

Упутство ће вам помоћи уколико нисте сигурни шта и како даље и указати на стручне људе који су специјализовани да вам помогну у одабиру вашег будућег занимања. Упис се ослања искључиво на ваше знање које је повезано са вашим успехом у основној школи и на квалификационом, односно пријемном испиту.

Пријемни испит полажу ученици који су се определили за уметничке школе, филолошке и математичке гимназије, гимназију за спортисте и школе за таленте. Квалификациони испит полажу сви ученици који су заинтересовани да наставе четворогодишње школовање. Ученици који су седми и осми разред, односно само седми или само осми разред завршили у иностранству, а који су нострификовали документа, не полажу квалификациони испит, али полажу пријемни испит.

За више информација посетите остале локације на нашем сајту, или дођите у нашу школу.

Желимо Вам пријатан боравак на нашем сајту,
у нади да ћете пронаћи информације које Вас интересују.